Βιογραφικο

ψυχολόγοςΒίκυ Χρυσοπούλου

Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκα στην Καβάλα, αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου τα έζησα στη Χαλκίδα. Έκανα τις βασικές μου σπουδές στην Ψυχολογία (BA) στο Aberday Dundee της Σκωτίας. Γρήγορα κατάλαβα ότι η δουλειά με τους ανθρώπους, και κυρίως με τα συναισθήματα, τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους, θέλει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία και γνώσεις. Γι΄ αυτό συνέχισα την ειδίκευση μου στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων στο Συνθετικό – Συστημικό μοντέλο θεραπείας, όπου βλέπει την οικογένεια σαν ένα σύστημα μέσα στο οποίο το κάθε μέλος αλληλοεπηρεάζεται. Πήρα το πτυχίο (2009) της Ψυχοθεραπεύτριας – Οικογενειακής Θεραπεύτριας, ενδυναμώνοντας τον ρόλο μου και τη δυνατότητα να δουλεύω ατομικά ή/και ομαδικά, με μεμονωμένα άτομα, με οικογένειες ή και ζευγάρια.
Έχω εργαστεί σε ποικίλους τομείς ψυχικής υγείας, όπως ομαδική, ατομική και οικογενειακή συμβουλευτική και θεραπεία. Υπήρξα συνεργάτης σε εθελοντικά προγράμματα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο δήμο της Άνοιξης, στο πρόγραμμα «ΕΛΕΥΘΩ». Έχω δουλέψει με παιδιά με ψυχοκινητική στέρηση και σε ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης καρκινοπαθών παιδιών και ενηλίκων. Επίσης, παρείχα συμβουλευτικές υπηρεσίες στη «ΠΥΞΙΔΑ», κέντρο πρόληψης της εξάρτησης από ναρκωτικά και προαγωγής της υγείας, του δήμου Συκεών – Θεσσαλονίκης, αλλά και στους Γιατρούς του Κόσμου.
Από το 2008 εργάζομαι θεραπευτικά, ιδιωτικά και σε συνεργασίες, με άτομα, οικογένειες και θεραπευτικές ομάδες, όπου παρέχω ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συμβουλευτικής. Συνεργάζομαι με ψυχίατρο, λογοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και διαιτολόγο εφόσον υπάρξει ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Παρακολουθώ τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνέδρια, ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.
Συμμετέχω σε ομάδα διεπιστημονικής εποπτείας καθώς επενδύω στην δια βίου μάθηση και ανάπτυξη της δουλειάς μου.
Για τον λόγο αυτό προσκαλώ συχνά τους θεραπευόμενους να εμπλακούν σε μια διαδικασία αξιολόγησης της θεραπευτικής πορείας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην εμπειρία τους από την μεταξύ συνεργασία και η ανατροφοδότηση που προσφέρει βελτιώνει σημαντικά την δουλειά μου.
Σήμερα ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη.